Wat anderen over mij zeggen

Een bijzonder effectieve, snelle en smaakvolle sounddesigner.

Joost van Ginkel
Filmregisseur Crochetta Films

De audionabewerking van het project waar ik aan werkte leek een hele kluif te worden: de audio van de kandidaten was niet helemaal stabiel, er zaten veel geluidseffecten in en het moest 5.1 afgemixed worden. Jan Pieter heeft het echter tot een waar feestje gemaakt, hij zat met een lach in de set, stopte niet voor het was zoals hij vond dat het zijn moest (en dat was doorgaans beter dan ik voor mogelijk had gehouden) en als je dan dacht dat de opties uitgeput waren had hij wel weer ergens “een programmaatje wat hij altijd al eens had willen gebruiken” of net nieuw was.  Kortom: Professioneel, kundig, meer dan up-to-date qua nieuwe ontwikkelingen en ook nog eens een fijn mens!

Ellen Stolp
executive producer Stix Television

Wie niet in het vak zit moet weten dat men bij audio nabewerking meestal alleen afmixt. Tenminste, dat is mijn ervaring. De technicus zorgt ervoor dat alles netjes luisterbaar en verstaanbaar is en voldoet aan de eisen van bijvoorbeeld de zender. Wat Jan Pieter doet is niet alleen het hoognodige, maar ook iets toevoegen. Dát is van onschatbare waarde voor een producent want de productie wordt daarmee direct naar een hoger plan getild. Ik heb geleerd dat Jan Pieter slechts een half woord nodig heeft om te begrijpen wat er moet gebeuren en dat hij meer levert dan gevraagd was. Helemaal super. Jan Pieter, ik denk dat wij nog jaren gaan samenwerken. Dankjewel.

Willem van de Kletersteeg
filmproducent BAM!

Gevoelig waar het moest, groots waar het kon. Jan Pieter heeft onze op zich al mooie productie over Volendammers en paling naar een nog hoger niveau getild. En had ik al vermeld dat hij dit ook nog eens met een krappe deadline heeft gerealiseerd? Jan Pieter heeft onze hooggespannen verwachtingen zelfs overtroffen. Dank, Jan Pieter.

Afran Groenewoud
producent

Jan Pieter heeft goede oren aan z’n hoofd. Hij weet geluid een extra dimensie te geven. Dat is het belangrijkste voor een audionabewerker. Maar er is meer: JP denkt met je mee en tovert met tientallen knopjes en schuifjes. Het is een genot om te zien (maar vooral om te horen). Jan Pieter werkt bovendien snel en tegen zeer acceptabele tarieven. Het is gewoon een prettig mens en een super-professional. Probeer het maar gewoon!

Gerard Oonk
eigenaar Textmaker

Als promomaker weet ik hoe belangrijk audio is voor een wel klinkende promo. Soms heb je daar echt een specialist bij nodig. Daarvoor ben je bij Jan Pieter aan het juiste adres. Hij laat het perfect klinken, heeft creatieve ideeën, en componeert indien nodig een passende muziektrack.

Aarnout van Dijk, Promo Director at KRO-NCRV, Creative Director, Senior Editor

Voor de videoproductie ‘Stadsgezichten’ klopte ik onlangs bij Jan Pieter van Geersing Muziek aan. Ik kende hem van de NCRV en wist dus dat hij zeer gespecialiseerd is op audio-gebied. Het materiaal voor de film had ik met een Canon 5D en een Tascam DR-60D gedraaid. Het geluid kon dus wel een zetje gebruiken. Maar het werd de kers op de taart! Dank voor je vakbekwaamheid, flexibileit en je overheerlijke tosti’s. Graag tot een volgende keer.

Ingrid Oyevaar, Web Stories

Bij Jan Pieter Geersing staat de klant centraal. Hij vraagt naar de behoeftes, doet degelijk voorbereidend werk, offreert een reële prijs, presenteert overtuigend, toegesneden op de praktijk van jou als klant, gebruikt interactie om te verdiepen… Een professional van het soort waar je het liefst mee te maken hebt.

Jelle Koolstra
(directeur Clipjesfabriek)

Wat ik bewonder aan Jan Pieter is dat hij een geluidsband heeft weten te maken op basis van slechts een paar ruw uitgewerkte schetsen van de betreffende act-in-wording, plus een paar steekwoorden en vier muzieksuggesties. Deze ‘beelden’ en ‘woorden’ van mij heeft hij naadloos en professioneel omgezet in ‘geluid’ en ‘sfeer’. De geluidsband was, volgens de dj, niet alleen van perfecte kwaliteit; de gemonteerde muziekfragmenten ondersteunden de vier elementen van de act, zowel inhoudelijk als op basis van hun tempo, ritme etc. Jan Pieter had er bovendien een paar leuke geluidseffecten aan toegevoegd. Namens de tevreden en blije opdrachtgevers mijn grote dank – en hoewel het misschien geen grote klus was, was deze wel van grote klasse!

Marieke Streefkerk Tekstproducties

Een muzikale duizendpoot! Bij (KRO-)NCRV heb ik met Jan Pieter samengewerkt, met veel genoegen! Hij is geordend, professioneel en ik ben nog niets tegen gekomen waar hij niet alles van af weet. Zowel muzikaal, technisch als workflowgerelateerd, Jan Pieter is van alle markten thuis!

Thomas van Vliet, redacteur Grand Café Kranenbarg, NPO Radio 2 at KRO-NCRV

Voor de fima Langenberg maakte Geersing Muziek een volledig nieuwe soundtrack met extra special effects voor onze 2 minuten clip. Onze trailer is veel meer gaan leven en daardoor sterk verbeterd. Met veel ervaring en passie voor het vak heeft Jan Pieter voor veel extra’s gezorgd. Als hij niet het juiste effect in het archief kan vinden gaat hij zelf op pad met zijn microfoon. De muziek heeft hij zelf gecomponeerd in zijn zeer uitgebreide studio en daarbij goed gekeken naar de bestaande beelden. Kortom… iemand om aan te bevelen als het om ervaring en deskundigheid gaat in het geluidsvak.

Michel Langenberg, de firma Langenberg

“We presenteren onszelf voortdurend, bewust en onbewust. En dat doen we oa met onze stem, het vervoermiddel van onze boodschap.. “ aldus de start van mijn pitch. En zo nodigde Jan Pieter Geersing mij uit in zijn professionele studio om een zogenaamde StemBedder op te nemen van die pitch. Ik had nog nooit van het woord gehoord. En wat een verrassing: het werd een prachtige audiopitch, want dat is een StemBedder! In zijn indrukwekkende sound studio in Eemnes, maakt Jan Pieter in korte tijd en met de juiste aanwijzingen een waardevol ‘document’. Van bezoekers aan mijn LinkedIn Profiel krijg ik vaak complimenten over de StemBedder. Dan roep ik “ga naar Jan Pieter!”. Zelf ik heb er een opdracht uit gekregen als trainer en als voice-over voor een bedrijfsfilm. Kortom, JP Geersing zorgt voor passende muziek en optimaal geluid bij je film of video. Maar hij zorgt er met de StemBedder ook voor dat jouw stem als ‘reclame middel’ voor je eigen bedrijf gaat spreken. Jan Pieter, dank voor de StemBedder en de inspiratie. Ik beveel je van harte aan in mijn netwerk.

Frouke Kramer
media- en presentatietrainer | voice-over