Masterclass Audio in een AV wereld…

Video is booming op Internet. De veelal jonge professionals weten de camera prima te bedienen maar struikelen al snel over het geluid. De masterclass Audio in een AV wereld geeft de videoprofessional meer grip op geluid. Daarmee kunnen veel gemaakte fouten op voorhand worden voorkomen en zijn problemen achteraf makkelijker te verhelpen. Dat geldt overigens niet alleen voor videomakers, maar voor iedereen die met geluid werkt.

De masterclass bestaat uit een klein deel theorie en voornamelijk uit praktijksituaties met luistervoorbeelden. Onderdelen¹ die aan bod komen zijn onder andere:

  • Toon (geluidsspectrum, filtering)
  • Balans (volume, compressie, luidheid-R128)
  • Microfoonkeuze bij opname (soorten, karakteristieken)

¹op verzoek kunnen extra onderwerpen behandeld worden.

De masterclass duurt ongeveer twee uur en wordt gegeven door Jan Pieter Geersing, afgestudeerd muziektechnoloog aan de Hoge School voor de Kunsten Utrecht (HKU).

Meer info? Neem contact op met Jan Pieter via de button hiernaast.

Wat levert het op?

Kennis
Je weet welke frequenties relevant zijn en begrijpt hoe dynamisch een geluidsmix kan zijn.

Grip
Je snapt hoe een equaliser werkt en wanneer je compressie moet toepassen.

Tools
Je kent het verschil tussen diverse microfoon-karakteristieken en weet hoe je ze optimaal kunt gebruiken.

Neem contact op met Jan Pieter

Recent werk

Masterclass bij KRO-NCRV

Programmamakers in spe bij KRO-NCRV tijdens een leuk geluidsexperiment. Ze horen een toon van 30Hz tot 20KHz en houden de hand op zolang ze de toon horen. Indrukwekkende score! Maar waar het vooral om gaat in deze ca. twee uur durende masterclass is een beter besef van het geluidspectrum om optimaal gebruik te kunnen maken van tools voor toon en balans.

Tevreden klanten waarvoor ik werk